Pensioencommunicatie

Pensioen is nu niet het meest spannende onderwerp. Tenminste, wanneer het nog toekomstmuziek is of lijkt. Dan houdt 70% van de Nederlanders zich liever bezig met andere dingen. Daar tegenover staat wél dat een groot deel van de Nederlanders zich zorgen maakt om hun finaciële situatie. En dat komt de productiviteit weer niet ten goede.

Gevolg hiervan is dat werkgevers en werknemers hier een groot risico lopen. Wanneer de pensioenbehoefte immers niet aansluit op de realiteit kan daar op het laatste moment vaak niets meer aan gedaan worden. En nu met het nieuwe Pensioenakkoord verandert het pensioenlandschap al helemaal. Veel zekerheden vallen weg. Actie is dus vereist!PensioenPraatje

Bij MDH Advies hebben wij het PensioenPraatje ontwikkeld. Simpel maar rendabel.

Bij het PensioenPraatje gaan we met alle medewerkers van het bedrijf persoonlijk een half uurtje met een kop koffie om tafel zitten om de kennis van de pensioenregeling op te frissen. Aan de medewerker vragen we vóóraf om een kopie uit te draaien van www.mijnpensioenoverzicht.nl.  

Samen met de medewerker focussen we op de onderdelen die voor hem of haar relevant zijn. Daarnaast geven wij de medewerker duidelijk handelingsperspectief. Wat moet hij doen om de pensioenregeling zo goed mogelijk op zijn situatie aan te sluiten? Acties worden direct uitgezet en waar mogelijk ook direct uitgevoerd. Denk hierbij bv. aan het bepalen van individuele keuzes (profielbepaler).

Rendement

Het PensioenPraatje levert rendement op voor zowel werkgever als werknemer.

Werkgever geeft met het PensioenPraatje invulling aan haar verantwoordelijkheid om inzicht te geven in de pensioenregeling, zonder poespas. Als werkgever voorkomt u daarmee dat uw werknemer (of de nabestaanden) later voor verrassingen komen te staan.

Werknemer kan door het PensioenPraatje bewust keuzes maken en leert daardoor ook de pensioenregeling te waarderen.

Uiteindelijk wordt iedereen beter van het PensioenPraatje. Neem dus vandaag nog contact op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.